Persberichten

GLS test nieuw eVan-model in Brussel

Nieuwe oplossingen voor ‘city logistics’. GLS test sinds februari de mini-eVan van het merk Musoshi in het centrum van Brussel. Over heel Europa test de pakketverzendingsspecialist de inzetbaarheid van elektrische voertuigen om haar milieu-impact en emissies te verlagen.

Nieuw City-depot in Wijnegem

Afgelopen week heeft GLS Belgium een nieuw leveringsdepot in Wijnegem geopend. Deze nieuwe GLS-vestiging aan de Antwerpse stadsrand zal instaan voor leveringen op Antwerpen, het noordelijke en oostelijke deel van de voorstad.

GLS Groep versterkt Europees netwerk

Logistiek dienstverlener GLS Group, onderrdeel van Royal Mail, zal dit jaar meer dan 150 miljoen euro hebben geinvesteerd in de uitbreiding van zijn Europees netwerk. In de herfst en de kerstperiode rekent het bedrijf op een volumeverhoging van 30 tot 40%.

Nieuwe opties voor GLS-ONE

Via het verzendingsportaal GLS-ONE is pakketten verzenden snel en eenvoudig. Sinds de coronapandemie is de vraag naar pakketverzending bijzonder sterk toegenomen. Met de toevoeging van Bancontact en Payconiq heeft GLS Belgium voortaan vijf veilige betaalmogelijkheden voor GLS-ONE.

Succesvolle hercertificering voor de GLS Group

Het kwaliteits- en milieumanagementsysteem van de GLS Group in Europa is voor opnieuw drie jaar gehercertificeerd overeenkomstig de normen ISO 9001 en 14001. Bovenop de hernieuwing van de GDP-certificatie voor vijf ondernemingen van de internationale pakketverzendingsspecialist GLS heeft ook Spanje voor de eerste maal een GDP-certificaat gekregen.

Pakketdepot in Tongeren start activiteiten op

Op 9 oktober heeft het pakketdepot van GLS te Tongeren haar activiteiten opgestart. Samen met het vrachtdepot die reeds in februari is opgestart, is de GLS-site van Tongeren nu volledig operationeel. In totaal heeft GLS 12 miljoen euro in haar vestiging te Tongeren geïnvesteerd. Bij een toename van de pakket- en vrachthoeveelheden kunnen beide depots probleemloos worden uitgebreid.

GLS biedt een oplossing voor internationale retourzendingen aan

GLS biedt een nieuwe oplossing aan voor internationale retourzendingen van pakketten voor kleine en grote online-shops en hun klanten. GLS verstrekt hiervoor een flexibel online-portaal dat de shop naar individuele wensen kan configureren, met integratie van het eigen merk.

Nieuw vrachtdepot in Tongeren opgestart

Vorige week startte de nieuwe vrachtterminal van GLS in Tongeren haar activiteiten op. De zeer efficiënte en milieuvriendelijke vestiging is het eerste vrachtgebouw van GLS in België met de mogelijkheid om uit te breiden. In totaal heeft GLS Belgium Distribution NV 7 miljoen euro in het nieuwe depot en de inrichting ervan geïnvesteerd.