Welk advies kan ik een klant geven bij het klaarmaken van een pakje?

Veilig verpakt = veilig afgeleverd

Een correcte verpakking van uw zending houdt rekening met de aard, het gewicht en de stevigheid van de goederen die worden verzonden.

  • Buitenverpakking
Kartonnen vochtbestendige dozen van hoge kwaliteit uit dubbelwandig karton bieden over het algemeen een goede bescherming aan de goederen. De hoeken, randen en vlakke zijden verdienen extra aandacht. Nieuwe dozen genieten de voorkeur. Gebruikte dozen zijn alleen geschikt voor schokbestendige goederen. Hoe zwaarder de inhoud, hoe steviger de buitenverpakking moet zijn.

  • Binnenverpakking
In de doos moeten alle holle ruimten volledig met vulmateriaal worden opgevuld, zodat de goederen in het pakket niet kunnen bewegen. Bij de keuze van het opvulmateriaal moet rekening gehouden worden met de aard, het gewicht en de gevoeligheid van de verzonden goederen. Bij zwaardere en gevoelige goederen moeten perfect passende vormstukken van piepschuim worden gebruikt. Er mag geen direct contact tussen de goederen en de buitenverpakking mogelijk zijn.

  • Sluiting
Het pakket moet met goed klevende plakband afgedicht worden en alle zijden moeten afgesloten worden. Hoe zwaarder of hoe groter het pakket, des te steviger de sluiting moet zijn. Een goede sluiting is een voorwaarde voor een veilig transport.

  • Pakketlabels aanbrengen
Het pakketlabel/adresetiket moet volledig ingevuld worden met de naam en adres van de afzender en dat van de ontvanger. Het moet op de grootste zijde van het pakket worden gekleefd. Verwijder alle oude pakketlabels en verzend uw pakketten niet gebundeld, maar afzonderlijk.

Een goed verpakte zending
GLS parcel label printer

Pakketlabel

De pakketlabels die worden gebruikt om de pakketten te identificeren, worden verstrekt in de GLS Parcel Shops. Op elk pakketlabel staat een uniek trackingnummer, dat kan worden gebruikt om de goederen na verzending op te volgen. Plak de pakketlabel altijd op het grootste oppervlak van het pakket. Verwijder voor verzending alle oude labels, zodat alleen het geldige adres overblijft.

  • Belangrijke informatie op het pakketlabel

Noteer de naam en het precieze adres van de ontvanger, met postcode, en indien mogelijk het mobiele telefoonnummer van de ontvanger en de afzender.

  • Meerdere pakketten naar hetzelfde adres?

Gelieve geen verschillende dozen aan elkaar te lijmen of vast te binden, omdat ze dan uit elkaar kunnen vallen. In dat geval zal alleen het pakket dat voorzien is van een label, zijn bestemming bereiken.

Maximale grootte

De gordelomvang van het pakket mogen samen niet meer dan 3 meter bedragen. Gordelomvang = langste lengte + 2 x breedte + 2 x hoogte.

Goederen met een maximale lengte van 2 meter mogen worden verzonden.

  • Lengte: min. 10 cm - max. 200 cm
  • Hoogte: min. 15 cm - max. 60 cm
  • Breedte: min. 5 cm - max. 80 cm

Wij aanvaarden geen pakketten voor verzending als de goederen beschadigd zouden kunnen worden, of als ze de veilige behandeling van andere pakketten in gevaar brengen. Hiertoe behoren goederen die ondeugdelijk en/of op een voor het transport ongeschikte wijze zijn verpakt. De gedetailleerde lijst is te vinden in onze Algemene Voorwaarden.

De grootte van een pakket kan worden gemeten met een lint

Gewichtslimiet

Voor alle leveringen met GLS geldt een maximumgewicht van 31,5 kg.

Met behulp van de online verzendingsplanner kunnen klanten eenvoudig de grootte van het pakket dat zij kunnen verzenden en de bezorgprijs achterhalen.

Deze tarieven gelden voor pakketten die via GLS Parcel Shops worden verzonden.

GLS-medewerkers nemen een kijkje in een pakket

Hoe verpak ik mijn pakje?

Lees onze aanbevelingen

GLS-doos die correct verpakt wordt

Hoe te verpakken?

Bekijk de video

Winkel open?

Ja, zeker!

GLS publiceert deze gegevens op de online Parcel Shop-zoekfunctie van deze website. Zo kunnen pakketverzenders en bestemmelingen altijd nagaan wanneer uw winkel en zijn Parcel Shop open is.

Informatie over feestdagen is bijzonder belangrijk. Een paar dagen voor uw verlofperiode zullen de chauffeurs-bezorgers geen pakketten naar uw Parcel Shop brengen, zodat bestemmelingen hun pakjes nog kunnen ophalen voordat uw vakantie begint.

Stuur een mail met uw wijzigingen en vakantiedagen naar uw toegewijde contactpersoon.

Wij bieden graag ondersteuning en advies bij alle promotionele activiteiten, zoals e-mailcampagnes, direct mailing, advertentieplaatsing, online adverteren enz.

Vraag wel steeds eerst toestemming aan GLS Belgium voor de gewenste activiteit door een mailtje te sturen naar uw toegewijde contactpersoon.

Advertenties en publiciteit voor jouw ParcelShop
ParcelShop-materiaal ter beschikking

Elke nieuwe Parcel Shop ontvangt - gratis - moderne technische uitrusting en een GLS-reclamepakket. Dit bevat informatiemateriaal zoals flyers, prijslijsten en Algemene Voorwaarden, een weerbestendige banner en stickers om ervoor te zorgen dat uw GLS Parcel Shop zowel binnen als buiten goed zichtbaar is.

Extra GLS promotiemateriaal kan worden aangeleverd door een afspraak te maken met uw toegewijde contactpersoon.

Veilig verpakt, veilig geleverd

Een goed verpakte zending garandeerd een tevreden klant bij levering.

GLS-App voor iPhone

De meest recente pakketinformatie, op elk moment, waar dan ook, simpelweg met deze app.

GLS-App voor Android

Met de gratisse GLS-App blijft u op de hoogte van de status van al uw pakketten.

GLS-App voor iPhone

De meest recente pakketinformatie, op elk moment, waar dan ook, simpelweg met deze app.

2021_GLS-ParcelShopLogo-GLSBlue

GLS-App voor Android

Met de gratisse GLS-App blijft u op de hoogte van de status van al uw pakketten.

You can download the video on our YouTube channel