GLS – pakketdiensten en logistiek van topkwaliteit

GLS biedt in heel Europa pakketlogistiek, expressleveringen en logistieke oplossingen. GLS is opgericht in 1999 met een sterke verankering in de nationale markten en is uitgegroeid tot één van de marktleiders voor pakketverzendingen in Europa.

Via volledige eigendom en partnerbedrijven bestrijkt de GLS Groep 40 landen en is wereldwijd verbonden via contractuele overeenkomsten. In de Benelux-landen is GLS tevens één van de marktleiders voor vrachtzendingen die binnen de 24 u worden geleverd. Pakketten die via GLS worden verzonden, bereiken veilig en betrouwbaar hun bestemming. Bij GLS houdt kwaliteit het volgende in: hoge betrouwbaarheid en uitstekende leverprestaties, zeer lage schade- en verliespercentages en korte standaard levertijden. In de meeste landen levert GLS binnen 24 uur. Internationale zendingen hebben een leveringstermijn van 24 tot 96 uur en Europese zakencentra worden over het algemeen binnen 48 uur bediend.

GLS heeft een sterk Europees netwerk van wegtransport met uitgebreide nationale netwerken. De distributiecentra zijn verbonden door nauwkeurig gecoördineerde langeafstandstransporten, terwijl zendingen met moderne logistieke technologie snel en betrouwbaar worden gesorteerd. Het logistiek bedrijf werkt met gestandaardiseerde processen. Dankzij een geharmoniseerd IT-systeem kunnen alle GLS-bedrijven vlot informatie met elkaar uitwisselen.

Geavanceerde toptechnologie garandeert de veiligheid bij al onze transport- en logistieke activiteiten. Alle hubs en depots van GLS zijn uitgerust met alarmsystemen en digitale videobewakingssystemen die alle verzendingen opvolgen en registreren. Elke verzending krijgt een individueel nummer dat elektronisch dat bij elke belangrijke overdracht elektronisch wordt geregistreerd. De gescande gegevens worden gebruikt voor de geautomatiseerde verwerking en controle van de 667 miljoen pakketten die GLS jaarlijks levert. Dankzij de Track&Trace tool kan de afzender én bestemmeling zijn zending op elk moment opvolgen.